Buitenschoolse opvang bij O&Ki

Buitenschoolse opvang en zo veel meer!

Rond twee uur gaat de school uit, maar uw werkdag zit er dan vaak nog niet op. De buitenschoolse opvang (BSO) van O&KI kan u helpen. Op onze locatie in Gieten en in Ekehaar bieden wij BSO aan. Wij halen uw kind op van de basisschool en bieden een huiselijke omgeving waar uw kind zich samen met andere kinderen kan ontwikkelen en ontspannen. Er kan huiswerk gemaakt worden, maar ook ontspannen op de bank met een kopje thee behoort tot de opties.  Het is erg gezellig om je vrije middag met zijn allen door te brengen en ieder kind krijgt de aandacht, vrijheid of ondersteuning die het nodig heeft. Wij beschikken bewust niet over een computer of internet op de groep voor de kinderen, zodat de informatiestroom voor de kinderen beperkt blijft en zij meer gezamenlijk ondernemen. Hierdoor wordt er meer gespeeld en worden er gezelschapsspelletjes gedaan. Op school en thuis hebben kinderen doorgaans voldoende gelegenheid om zich vaardigheden op de computer eigen te maken. Naast buitenschoolse opvang hebben wij ook voorschoolse opvang. Voor de allerkleinsten kinderen hebben wij in Gieten de mini-bso! De kinderen worden dan opgevangen op hun oude en vertrouwde peuterplekje maar spelen wel op de hoofd BSO locatie. 

 

BUITENSCHOOLSE SPORT OPVANG

19 augustus 2013 zijn wij van start gegaan met een Sport BSO. Hiervoor maken wij gebruik van het TULP clubhuis van de tennisvereniging op het sportpak de Goorns. Op maandag, dinsdag en donderdag worden de kinderen vanaf groep 5 hier opgevangen, op woensdag en vrijdag vindt de opvang plaats op onze hoofdlocatie. Het clubhuis is dan het sport honk van de O&KI BSO-ers. Sporten makkelijker maken is een belangrijke reden voor deze manier van opvang. Kinderen kunnen vanaf deze locatie eenvoudig naar de andere sportfaciliteiten op het park. Daarnaast beoefenen, ontdekken en beleven wij iedere dag zelf ook sport met de kinderen van de BSO. Workshops, clinics, sportieve ouders en een uitgebreid sportpakket, voor ieder kind wat wils. Maar niets moet! Ook hier is voldoende ruimte om eens een middag lekker te lezen, puzzelen, knutselen of bijvoorbeeld met lego te spelen. Op de Sport BSO hebben wij 22 kindplaatsen. Vanaf 1 augustus 2022 breidden wij de Sport BSO uit met 16 kindplaatsen. In de bestuurskamer van de voetbal kunnen de kinderen van groep 4/5 in hun eigen honk aansluiten en meedoen met al het sportiefs en leuks dat de Sport BSO biedt. Zo is er nog meer ruimte voor buitenschools Sport plezier.

 

VAKANTIEOPVANG

Ook op vakantie- of studiedagen kan uw kind hele dagen terecht bij de buitenschoolse opvang. Er is ook een mogelijkheid om uw schoolgaande kind uitsluitend tijdens de vakanties bij ons onder te brengen.

 

Ga direct naar:

 

Tarieven Inschrijving