De laatste nieuwtjes van O&Ki

Agendatip! Opening Ontspannend van AA tot Hunze

Geplaatst op
categorie Algemeen. *}
Agendatip! Opening Ontspannend van AA tot Hunze

Zaterdag 21 maart gaat om 13.00 uur op Camping de Vledders (in Schipborg) het jaar van Recreatie & Toerisme in de gemeente Aa en Hunze van start!

Het deelnemen aan de activiteiten is GRATIS en er is voldoende parkeergelegenheid! Het deelnemen aan de activiteiten is op eigen risico.

Ochtendprogramma

10.00 – 12.00 uur

Radio-uitzending Hemmeltied op RTV Drenthe, live in kantine Camping de Vledders. Publieke is van harte welkom!

Middagprogramma

13.00 – 16.00 uur

Tangarine
Al vanaf hun twaalfde jaar maken de broers Sander en Arnout Brinks samen muziek. Nadat ze eerst regionale bekendheden in het noorden van Nederland waren geworden, maakten ze in 2012 een landelijke claim to fame en tekenden ze bij Excelsior Recordings. Eén van de hoogtepunten in de concertreeks die volgde, is ongetwijfeld het optreden op Lowlands 2014. Een ander hoogtepunt in dit jaar was dat Tangarine elke maand als huisband fungeerde van het massaal bekeken tv-programma De Wereld Draait Door. Aanvang 13:00 tot 13:30.

Mountainbikeclinic
Mountainbikeclinic door trainers van TFC Gieten – start 13.30 uur
Leerzame mountainbikeclinic voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De eerste clinic start om 13.30 uur op het terrein van Camping de Vledders en duurt tot ongeveer 14.15 uur. Het dragen van een helm is verplicht. TFC Gieten stelt mountainbikes en helmen beschikbaar, maar u mag natuurlijk ook uw eigen materialen meenemen. Sportieve kleding is wenselijk. Is er veel animo? Dan geeft TFC Gieten op deze dag meerdere clinics!

Ponyrijden
Ponyrijden – start 13.30 uur
Van shetlander Teun tot de zwarte pony Noor. Onder begeleiding van medewerkers van Camping de Vledders is het mogelijk om op één van de vijf pony’s een aantal rondjes in de buitenbak te rijden. De echte liefhebber kan zelfs meedoen aan spelletjes op de pony! Caps zijn aanwezig.

Hulpboswachter
Word hulpboswachter – start 13.30 uur
Na het bekijken van een aantal proefjes door een microscoop is tijd om op pad te gaan met de boswachter. Altijd al willen weten wat een boswachter doet? Ga dan mee op avontuur en word hulpboswachter! Je krijgt een hesje aan, een verrekijker en kompas mee en ervaart hoe het is om boswachter te zijn. Na een wandeling van een half uur is het tijd voor een heerlijk broodje bij het kampvuur. Deze activiteit vindt plaats bij de tent van Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Drentsche Aa. Elk half uur is het mogelijk om mee op pad te gaan.

Fotoactie Hondsrug Drenthe
Bent u een stoere bever die aan een tak van de tokkelbaan roetsjt of glijdt u liever van het hunebed af? Op zaterdag 21 maart zet Hondsrug Drenthe u graag als stoere bever op de foto. Deel en like de foto op Hondsrug Drenthe en maak kans op een leuke prijs.

Theaterbus met informatie
In de theaterbus liggen allerlei informatiefolders over de vele activiteiten waar u het komende jaar in Aa en Hunze en omgeving van kunt genieten. U krijgt hier alvast een indruk van de vele mogelijkheden die toeristisch Aa en Hunze u te bieden heeft.