De laatste nieuwtjes van O&Ki

Corona in de kinderopvang

Geplaatst op
categorie Algemeen. *}
Corona in de kinderopvang

De laatste weken is er in de media veel aandacht voor het Coronavirus. Ook bij O&Ki kindercentrum komen met enige regelmaat vragen hierover binnen.

 

Hierbij informeren wij u daarom graag over onze huidige aanpak met betrekking tot dit virus.
Hoewel het virus inmiddels ook in Drenthe en Groningen is geconstateerd, nemen wij op dit moment nog geen bijzondere maatregelen. Wij volgen te allen tijde de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD.

Op onze locaties zijn wij natuurlijk extra alert en hebben wij afgesproken dat er voortdurende en extra aandacht is voor hygiëne. Onze standaard hygiëne werkprotocollen voorzien in bijvoorbeeld vaak wassen van handen en afdrogen met papieren handdoeken. Daarnaast is er bij de kinderen bijvoorbeeld extra aandacht voor het niezen en hoesten in de elleboog, iets wat trouwens standaard altijd met de kinderen gedaan wordt.

 

Zoals gebruikelijk nemen wij in geval van koorts geen enkel risico. Wij zullen u in die gevallen altijd bellen met het verzoek uw kind op te halen.


Wat kunt u zelf doen om hierbij te helpen?
• Houd onze website in de gaten. Mochten wij in de komende dagen ander beleid (moeten) voeren, dan kondigen wij dit op onze website aan.
• Bent u in een risico gebied geweest, dan vragen wij u de richtlijnen van het RIVM te volgen.


Kijk voor meer informatie over het coronavirus scholen en kinderopvang op de site van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs-en-kinderopvang