De laatste nieuwtjes van O&Ki

Reizen door de tijd, dat doen wij deze vakantie!

Geplaatst op
categorie Algemeen. *}
Reizen door de tijd, dat doen wij deze vakantie!

Onze vakantie staat dit jaar in het teken van tijdreizen, wij beginnen in de oertijd en eindigen na 6 weken in de toekomst. Zijn alle kinderen er klaar voor? Stap maar in, dan gaan wij beginnen!

WEEK 28 Dino’s en oertijd
Heel heel lang geleden leefden er op de Hondsrug en de gebieden er om heen al mensen. Het Trechterbekervolk. Hoe deze mensen woonden en leefden gaan we onder andere bekijken in het Hunebedcentrum in Borger. Nóg eerder dan het trechterbekervolk leefden hier ook dinosaurussen. Met de kinderen gaan we een dinosaurus knutselen, oerstenen verven, als echte archeologen opgravingen doen en nog véél meer.

WEEK 29 Grieken Romeinen en Egyptenaren.
In deze week bootsen we de Olympische Spelen na, gaan we een echt stadion bekijken, smullen we van de mummiehotdogs. De Egyptenaren, Romeinen en Grieken hadden hygiëne hoog in hun vaandel staan, dus een ‘ badhuis’ bezoeken staat ook op het programma.

WEEK 30 Middeleeuwen.
Als je aan de Middeleeuwen denkt, denk je aan ridders, jonkvrouwen, paarden en natuurlijk wapenschilden, riddervlaggen enz. Alles komt aan bod in deze stoere week en als klap op de VUURpijl gaan we echte draken bekijken.

WEEK 31 Ontdekkingsreizigers en uitvinders.
Er valt zo veel te ontdekken…op het blote-voetenpad bijvoorbeeld of hoog tussen de toppen van de bomen op het Boomkroonpad. Kortom…een week vol verrassende dingen.

WEEK 32 Grootmoedertijd tot nu.
Toen zaten er nog echte boeven achter de tralies (misschien zien we er nog een paar in Veenhuizen in het gevangenismuseum) Ze aten echte pannenkoeken ( en het meel was heel duur). Er werden spelletjes gespeeld waar geen batterijen in hoefden. Kortom…dikke lol.

WEEK 33 Op naar de toekomst.
Gaan we straks op vakantie naar de Maan of naar Mars. En doen de robots al het werk voor ons? Wie kan er in de toekomst kijken…?